- 147 berichten
- 23 meningen
* denotes required fields.
* denotes required fields.
- 147 BERICHTEN
- 23 MENINGEN
zoeken in:
Vorige12345Volgende
Theunissen
-
- 11644 berichten
- 5410 stemmen
30 november 2009, 00:26 uur
Niets is saaier dan een film maken voor George W. Bush. Hij was net als zijn vader een saaie president zonder enige uitstraling. Ik snap sowieso niet dat Oliver Stone een film maakt over George W. Bush terwijl hij nog president was (film komt uit 2008). En dan ook nog zo'n flut film. Dan had hij beter nog jaren kunnen wachten en ook een beter script kunnen schrijven. Ik moet wel zeggen dat een aantal personen sprekend op de echte figuren van het kabinet van George W. Bush leken. Vooral Jeffrey Wright (als Colin Powell), Thandie Newton (als Condoleezza Rice) en Scott Glenn (als Donald Rumsfeld). Als George W. Bush had men beter Timothy Bottoms uit de serie "That's My Bush!" kunnen nemen want die leek er echt sprekend op.
Aapje81
-
- 2191 berichten
- 5057 stemmen
3 december 2009, 00:54 uur
Dit was best een prettige kijkervaring. Brolin doet het prima als Bush en oook Banks zie ik graag. Maar alles bijelkaar maakt de film nergens echt een overrompelende indruk. Hier wordt Bush neergezet zoals Europeanen hem zien. Ik kan me misschien nog wel voorstellen dat dit voor Amerikanen een schok kan zijn maar het hangt allemaal een beetje tussen een Biografie en een satire. Heb af en toe erg hard gelachen maar wist eerlijk gezegd niet of dat nu ook de bedoeling had moeten zijn. Deze film laat me vooral met gemengde gevoelens achter maar hij is kundig gemaakt en was best onderhoudend en gezien het thema is dat een hele prestatie.
Tommeh
-
- 7306 berichten
- 3217 stemmen
27 december 2009, 19:15 uur
Jammer dat deze film nu al gemaakt is. Wat we krijgen te zien zijn gebeurtenissen en ontwikkelingen die we de laatste jaren allemaal op het journaal gezien hebben. Daardoor werd me niet geheel duidelijk wat Stone ons nou precies probeerde te vertellen. Ja, Bush was niet de snuggerste. Ja, hij vertrouwde blind op z'n adviseurs. En ja, hij is zonder bewijs Irak binnengevallen. Maar dat wisten we al en hebben we helemaal geen film voor nodig.
De stukken over zijn jeugdjaren en moeizame relatie met zijn vader waren dan weer een stuk interessanter, alleen blijft het gissen wat Stone doet en is het dus maar de vraag hoe waarheidsgetrouw het allemaal is. Op mij kwam het in ieder geval niet altijd even geloofwaardig over.
Brolin speelt verder overtuigend, met die typische Bush mimiek. Al had ik ook wel willen zien hoe Bale het gedaan had (die afhaakte voor de rol). De rest van de cast was ook niet onaardig maar verder niet noemenswaardig.
Gemengde gevoelens over deze film. W. is op zich geen onaardige film en kijkt redelijk weg. Het is mij alleen een raadsel wat het doel van de film is.
orbit
-
- 12092 berichten
- 0 stemmen
28 december 2009, 01:24 uur
Mooie poging van Stone, maar het heeft één euvel: de volstrekt oninteressante levensloop van deze reborn blaaskaak. Dit is natuurlijk iets wat hij zich had moeten realiseren en er veel meer van reacties op het wanbeleid van deze boef in moeten stoppen of omstandigheden. W. zelf boeit namelijk niet erg, en dat kan de hoofdrolspeler van deze film ook niet helpen verder, die hem best aardig vertolkt.
Malli
-
- 500 berichten
- 148 stemmen
2 februari 2010, 10:00 uur
Film over George W. Bush Junior die de draad oppikt net vóór de eenzijdige beslissing van de VS om Irak binnen te vallen, en ongeveer eindigt met de triomfantelijke persconferentie waar wordt meegedeeld dat de macht opnieuw zal worden overgedragen aan de Irakezen, gevolgd door echte opnames van de dramatische situatie van dat ogenblik in Irak. Tussendoor krijg je regelmatig flashbacks te zien waarin het (alcohol)verleden van de jonge Bush, zijn moeilijke relatie met zijn vader en zijn politieke opgang worden geschetst.
Deze prent van Oliver Stone biedt je een insiders' view in de geheime besprekingen tussen Bush en zijn naaste medewerkers (Cheney, Wolfowitz, Powell, Rumsfeld, Rice, ...) en toont Bush als een niet bijster intelligente, maar des te gedrevenere, ambitieuzere en gelovigere man die zich eigenlijk wat in de doeken heeft laten doen door de baarlijke duivel himself, zijnde vicepresident Dick Cheney. Hoe het er in werkelijkheid aan toe is gegaan, zullen we allicht nooit weten, maar voor wie een beetje geïnteresseerd is in de wereldpolitiek, is het allemaal boeiend as hell.
Ten slotte een staande ovatie voor Josh Brolin die uitstekend staat te acteren en soms griezelig sterk op Bush lijkt.
Q Jones
-
- 3475 berichten
- 2793 stemmen
23 april 2010, 15:28 uur
Ik vond dit echt een goede film je leert Bush kennen en hoe zijn persoonlijkheid in elkaar zit, ook zie je in het begin dat hij niet echt goed weet wat hij wil en toch schopt hij het tot president.
Al ben ik niet echt fan van Stone vind ik dat deze film toch goed geslaagd is, en het moet gezegd worden wat lijkt Brolin toch veel op Bush soms zie je het verschil niet en denk je zit ik nou naar de echte te kijken. Hij krijgt van mij echte een dikke pluim voor zijn acteer kunsten
Weertenaar
- 1023 berichten
- 1024 stemmen
21 mei 2011, 16:31 uur
Haast iedere scene is doordrenkt van satire, maar ook dat kan W. niet redden: 2.50 (2.50)
Na een uitermate droog eerste uur, waar zeer moeizaam doorheen te komen is, kent de prent in het tweede bedrijf nog een paar kleine momenten van opwinding, maar dat is het dan ook wel. Dat Oliver Stone plaatsnam op de regisseursstoel is al lang geen verrassing meer, de man heeft al enkele politiek getinte films geschoten, niet zonder succes overigens. Bij Stone staat kwaliteit hoog in het vaandel, en in dat profiel kan ook deze biografie geplaatst worden. Fraai nagebootste decors, de gelikte montage en rechtlijnige regie bewijzen dat eens te meer. Helaas voor Stone komt het plot niet helemaal lekker uit de verf. Diepgang is ver te zoeken, en voor een interessante passage uit het leven van Bush ben je met deze prent toch echt aan het verkeerde adres. Ik had er meer van verwacht. Boring.
Gastel
-
- 376 berichten
- 1500 stemmen
30 mei 2011, 09:05 uur
Veel beter dan ik had verwacht. Ik heb de laatste jaren niet meer zo'n hoge pet op van Oliver Stone maar door dit werkje was ik positief verrast. Het is voor Stone's doen een sober gefilmd werkje. De over the top camerabeelden zijn tot het minimum beperkt (al kan Stone het soms niet laten). Het script alsmede het acteerwerk is uitstekend. Het geeft een mooi beeld van Bush als persoon en ook van Amerika (toch al een favoriet onderwerp van Stone).
Hiermee is W. Oliver Stone's beste film sinds, pak -em beet, U-Turn.
De film geeft een interessant kijkje in het Witte Huis. De vergaderingen met o.m. Powell, Rice en McCain zijn m.i. de mooiste scenes.
Het geeft ook duidelijk weer hoe incapabel Bush eigenlijk is en geeft je te denken hoe een man, die duidelijk het warm eten niet heeft uitgevonden, in godsnaam het kan schoppen tot president.
Tony Blair wordt trouwens wel heel dodelijk neergezet. Als deftig sprekend schooljochie die het verbaal aflegt tegen Texaanse cowboy Bush en kenau Rice.
Mooie politieke biopic die zeker geen topper is, maar voor mensen die houden van films als Frost/Nixon of the Queen is deze zeker aan te raden.
3,5*
shockdog
-
- 322 berichten
- 1024 stemmen
31 augustus 2011, 21:35 uur
Gastel schreef:
Mooie politieke biopic die zeker geen topper is, maar voor mensen die houden van films als Frost/Nixon of the Queen is deze zeker aan te raden.
3,5*
Vind deze juist niet in dat rijtje passen, Frost/Nixon en The Queen zijn veel geloofwaardiger. Dit is een soort 'parodie' op Bush, waarin hij wordt afgeschreven stereotype no brain-Texaan
Drezic
-
- 226 berichten
- 237 stemmen
7 november 2011, 21:50 uur
shockdog schreef:
(quote)
Vind deze juist niet in dat rijtje passen, Frost/Nixon en The Queen zijn veel geloofwaardiger. Dit is een soort 'parodie' op Bush, waarin hij wordt afgeschreven stereotype no brain-Texaan
Eh... Maar Bush is toch een stereotype no brain Texaan?
K. V.
-
- 4197 berichten
- 3649 stemmen
4 februari 2012, 10:17 uur
Deze is beter meegevallen dan gedacht. 'k vreesde nog een beetje dat het een saaie boel ging worden, maar de film is interessant gebracht en tevens bevat de film ook wel wat humor (wanneer Bush bijna stikt in z'n koekjes 🙂). De film is kritisch voor Bush, maar toont ook de menselijke kant van hem en de moeilijke relatie met z'n vader.
Mochten de Amerikanen de film gezien hebben voor hij president was, gingen ze waarschijnlijk wel niet op hem hebben gestemd, want erg slim komt hij toch niet over in de film 🙂
Josh Brolin lijkt qua uiterlijk soms erg op Bush en qua acteren was het ook dik in orde, net als de rest van de cast eigenlijk.
'k vond het wel eens interessant om te zien.
BBarbie
-
- 12893 berichten
- 7675 stemmen
7 mei 2012, 17:10 uur
Middelmatige film, waarin president George W. Bush er nog genadig vanaf komt als je kijkt naar alle ellende die hij in z'n acht jaren als "leider van de vrije wereld" heeft veroorzaakt en achtergelaten. Ik heb nooit kunnen begrijpen dat de Amerikanen deze nitwit tot twee keer toe als hun president hebben gekozen. Hoewel... het blijft natuurlijk altijd de vraag of hij in 2000 wel de echte winnaar was.
Mijn waardering gaat naar Josh Brolin, die een haast griezelig echte Bush neerzet.
Overigens, de vaak politiek getinte films van Oliver Stone hebben het volgens mij allemaal net niet.
Driello
-
- 1379 berichten
- 0 stemmen
25 april 2013, 15:56 uur
Heb na het kijken van W geen idee wat nou de boodschap van Oliver Stone is. Dit is toch de regisseur die met zijn film toch vaak vooral een (verrassende of tenminste confronterende) boodschap wil overbrengen. Wat was het hier? Dat Bush dom is? Over het paard getild? Nagenoeg geen eigen mening had? Tegen het amerikaanse volk en de rest van de wereld loog over de aanleiding van de oorlog in Irak? Dat hadden we ook al door gekregen via het nieuws en alleen daarom al vind ik dit een mislukte film. De film bevat werkelijk niets nieuws of verrassends, niets boeiends. Daarnaast is vooral het eerste deel saai en komt ook het tweede deel er niet al te best af. Voor een film over een van de meest dominante personages van de laatste decennia, vond ik dit enorm karig en teleurstellend.
weide1
-
- 34 berichten
- 0 stemmen
19 september 2013, 14:07 uur
Maar dat is maar net met wat voor paar ogen je zo'n film bekijkt. Ik zag 'm als amusement. Even lekker onderuit op de bank.
Ik zag een president die als ruwe bolster, blanke pit werd neergezet. Als kwajongen die nooit volwassen is geworden. Ik kon er wel om lachen.
Zaten best leuke stukjes in. Van die kleine grimassen. Van die kleine versprekingen. Guantanamo Bay.
Toch kon de film mij niet de hele tijd boeien. Na zo'n 1½ uur verslapte mijn aandacht wat. Wel uitgekeken uiteraard.
En inderdaad feest der herkenning. Powell, Cheney, Rice.
Leuk om oude bekende Stacy Keach van Mike Hammer te zien, compleet met hazelip.
En natuurlijk good old James Cromwell. Ik ken 'm vooral als chief van captain Frank Furillo uit Hill Street Blues, de mooiste tv-serie ever. Maar dit terzijde.
Ik denk dat het ook scheelt of je in het echt überhaupt waardering voor de persoon Bush junior kan en kon opbrengen.
Types eeuwige kwajongens hebben behoorlijk mijn sympathie.
Vandaar mijn subjectieve benadering. Een best wel lekkere film.
FlickyMartin
-
- 53 berichten
- 0 stemmen
27 oktober 2013, 14:42 uur
Following in your father's footsteps there, Bushy?
Na JFK en Nixon maakt Oliver Stone nu een film over George W. Bush (Josh Brolin).
Dit is een biopic zoals je hem verwacht, we volgen het leven van Bush voor z'n presidentschap.
Stone's keuze om er een te maken over Bush was een slechte keuze, persoonlijk vind ik dit een van de saaiste presidenten aller tijden, weinig uitstraling.
Tijdens het presidentschap van Bush is er wel veel gebeurd zoals 9/11.
Maar je ziet vooral Bush voor dat hij president werd dus ook die keuze was verkeerd.
Een film over zijn presidentschap was veel interessanter geweest.
Ondanks de keuze vind ik het wel knap dat hij een aardige film over Bush weet te maken, de dialoog is sterk en de conversaties tussen Bush en vader H.W Bush (James Cromwell) zijn zeer vermakend.
Genoeg potentie, verkeerde president.
bawimeko
-
- 178 berichten
- 145 stemmen
21 november 2013, 08:35 uur
Eigenaardige film; op Netflix aangekondigd als 'Satire' terwijl de naam Oliver Stone zware kost belooft... Eigenlijk 'werkt' de film van geen kanten; alle incidenten (de pretzel!) en versprekingen komen zo'n beetje langs, maar ik heb geen idee welk verhaal hier nou precies werd verteld...
the new guy
-
- 1723 berichten
- 1579 stemmen
14 januari 2015, 15:19 uur
Ik had liever gezien dat Oliver Stone een film over Bush junior had gemaakt die de meest waarschijnlijke versie brengt van de Rise of the Idiot. Dat neemt niet weg dat de film me intrigeert en dat Brolin echt een rol van jewelste neerzet. De film was leuk, maar laat je zitten met een gevoel van: Hoe zat t nou? Dat is jammer.
Illmaticly Ill
-
- 46 berichten
- 476 stemmen
2 december 2016, 15:04 uur
Tja, wat moet je hier nu van vinden. Ik heb eigenlijk de ganse 2 uur met een consistente blik en gemoedstoestand dit werk aanschouwd: geschokt over de triestheid van deze familie Bush en zeer onder de indruk van de acteerprestaties met natuurlijk Josh Brolin als uitblinker. Sjonge zeg meneer Stone, wat absurdistisch weerom dit. Ik heb sowieso een soort van zwak voor het meeste werk van Stone, dit kan ik ook niet afkeuren/haten. Hij laat natuurlijk maar al te duidelijk naar voren komen wat voor vreemde, onbekwame, zielige man W. is. Het geschifte aan deze film is dat het in een bepaalde zin allemaal intens lachwekkend is, op zich zelf staand, maar vanwege de triestheid die Bush Sr. en Jr. hebben teweeggebracht - dat ik hier verder overbodig acht om op te sommen - durf je als het ware, ook vanuit een diepe minachting voor ze, toch niet te lachen. Erg tragisch allemaal.
Het begrip zwarte komedie komt nu ook in me op, maar dit is gewoonweg te erg om als komedie bestempeld te mogen worden.
Chapeau, Oliver Stone om zo'n groep van acteurs bij mekaar te vissen en een intrigerende prent te maken over deze man - terwijl 'ie nog president was - met een aantal beklijvende scènes. De vele dialogen met al dat slap gelul erin; ga er maar voor zitten. Maar zoals al meermaals vermeld hier, het laat je met een vreemd gevoel achter...
cinemanukerke
-
- 1345 berichten
- 824 stemmen
6 november 2020, 17:04 uur
Alhoewel deze presidentsverkiezingen (voorlopig) de kroon spannen inzake tumultueuze verkiezingsuitslagen was er ook in 2000 tussen George W Bush en Al Gore een gevecht over de stemmen waardoor er een hertelling werd geëist (door Gore) dat door een rechtszaak (ingespannen door Bush) werd stopgezet en zo werd Bush dan President. Maar in deze biografie van W. Bush wordt er geen woord (en beeld) over gerept. Slaat Stone hier de plank mis ? Gedeeltelijk wel. Overzicht van zijn politieke carrière is wazig, vaag en vaak niet gemotiveerd. Hoe komt hij tot President ? Waaraan te danken al die stemmen ? Geen politiek discours. Wel als ruggengraat de beslissing om Irak binnen te vallen zonder geldige reden. Bush wordt in die scenes geportretteerd als een man die gelooft in zijn zaak (vechten voor vrijheid in de wereld) maar door zijn entourage in de steek wordt gelaten. Verraden ? Jammer dat die meeste scenes blijven hangen in saaie discussies. Stone is beter als hij de zielenroerselen van zijn personage probeert naar boven te halen. Een man die tijdens zijn jeugd zijn weg maar niet vond, werd alcoholicus en vooral de relatie met vader Sr. bevatten sterke scenes. Opmerkelijk nog dat drama en conflict niet worden begeleid door een orkest score maar eerder een sober gitaar. Nu, we weten sinds World Trade Center dat regisseur Oliver Stone zich heeft bekeerd tot meer intimistische familiedrama’s en ook hier ligt de focus op Bush Jr vs Bush Sr (cf de eind scene). Maar de film mist samenhang. De omwenteling van verloren zoon naar held is niet gemotiveerd. De scene in het bos na het joggen zou een omkeer moeten betekenen maar is onduidelijk. Bush word door Stone genuanceerd bekeken. Als persoon boertig, over the top christelijk maar een man met inzet en geloof. Een man die zich weet te bevrijden uit de klauwen van verleiding en als machtigste man weet te schoppen en de wereld wil redden van terrorisme. Nobel en zeer American. Maar de uiteindelijke balans is minder fraai. Hij wordt gezien als een gedeeltelijke mislukking en zijn streven naar goedkeuring van vader is niet bereikt. Het is zeker geen keihard kritische reflectie over persoon en politiek (iets wat Stone nochtans in de jaren ’90 bekend voor stond) maar eerder begrip voor wie W. Bush was en zijn ambitie die door de geschiedenisboeken als mislukt wordt bestempeld. Het blijft dus vreemd waarom Stone die film wou maken (het presidentschap was zelfs nog niet ten einde wanneer de film werd gemaakt). De poging om de mens Bush te tonen is niet volledig gelukt en het blijft moeilijk om een President als individu los te zien van zijn politiek.
MOVIEMAZZTER
-
- 507 berichten
- 505 stemmen
18 januari 2023, 16:41 uur
Bepaald geen meesterwerk deze film. Om George W. Bush (als jonge vent) nu doorlopend hamburger-etend en bierdrinkend neer te zetten...Na 3 shots weet ik het wel als je dit punt wil maken. Het verhaal is vrij matig en het acteerwerk overtuigd nauwelijks.
Lovelyboy
-
- 3382 berichten
- 2488 stemmen
8 juni 2023, 22:52 uur
Vooral meegenomen vanwege de regisseur, in dit geval dus Oliver Stone. Van de eventuele kwaliteit van W. had ik geen voorkennis, dat plus de wisselende reacties die Stone bij me oproept, of fantastisch of best wel matig of nietszeggend, was de aankoop wel een gokje. Ondanks dat er uiteindelijk twijfel is omtrent de film viel hij nog niet eens heel erg tegen.
En de opening is eigenlijk om te kotsen, W. aan het woord met zijn beperkte vocabulaire, vervolgens een ontgroening om vanuit de bajes senior in zijn reet te kruipen. Wat gaat dit worden? Zit Stone in het Bush kamp of is het een subtiele vorm van kritiek en sarcasme? Een nog interessantere vraag is of dingen werkelijk zo zijn gegaan. Met terugwerkende kracht blijken de telefoontjes en het geslijm vooral een neveneffect van een 'papasyndroom' te zijn, ofwel, altijd verlangen naar goedkeuring, zo gemakkelijk schijnt het toch niet een Bush te zijn vooral als je het buitenbeentje/zwarte schaap bent dat W. blijkt te zijn, iets dat we ook veelvuldig te horen krijgen of het moet het contrast zijn tussen de koele en welbespraakte senior en grillige W.
Met terugblikken blijkt uiteindelijk dan toch wel dat Stone vast en zeker niet in de Bush kamp zit en wordt het geheel met een zekere swung en knipoog gebracht die zowel het beeld bevestigd alswel uitbreidt met bijvoorbeeld moment als meneer de oorlogshitser die godbetert op de grond van zijn eigen ranch verdwaald. En ja, de man moet en zal een oorlog hebben, en hij zal het beter doen waar senior dat na liet met betrekking tot Saddam. En oh mijn God, wat is het bij tijden toch een simpelton die man en lijkt hij amper uit zijn woorden te kunnen komen. Het beeld van een man zonder knowhow, een brallende redneck ranch eigenaar, met connecties en poen die president kan worden zonder de daarvoor vereisten kwaliteiten wordt maar weer bevestigd.
En zo doet deze W., die ik met een flinke korrel zout neem, het toch best aardig bij mij waar Brolin een prima rol neerzet en het lachje en die kwetsbare glans in de ogen prima na doet. James Cromwell doet zijn rol verder prima, toch lijkt hij totaal niet op Senior. Vormt Brolin niet voor de eerste keer, hetzij kort, een setje met Marley Shelton de bofkont, en zijn Dreyfuss, Close, Newton en Wright het noemen waard. Ik mis echter nog wel Schwarzkopf in de Bush-sr. administration en vooral Scooter Libby in die van W., hoewel we inmiddels weten dat Cheney héél veel te bepalen had was Libby toch ook van de tweede Golfoorlog lobby en was dat één van de grootste slachtoffers die ontslagen moest worden meen ik. Niet dat dit veel uitmaakt want net als Vice blijkt W. een uitermate vermakelijk film met de nodige zelfspot waarvan we toch niet te weten gaan komen wat er nu eenmaal klopt.
Shadowed
-
- 9871 berichten
- 5927 stemmen
11 februari, 12:07 uur
Voor een regisseur die vaak op capabele wijze een biografiefilm over een Amerikaanse bekendheid kan maken is W. behoorlijk matig te noemen. Voor de geïnteresseerde biedt de film bijvoorbeeld enkel een beeld van Bush zijn tienertijd en tussendoor soms een befaamde inschattingsfout. Nieuwe inzichten over de achtergrond van de Irakoorlog worden niet gegeven en de invloeden op het leven van Josh Brolin worden zeer gematigd belicht. Wel schetst Stone een enigszins boeiend portret dat makkelijk wegkijkt en visueel best gelikt oogt. Erg mooi zijn de landschappen niet, maar de sfeerzetting wordt kundig naar voren geregisseerd waardoor het wel een toepasselijke keuze blijft. Het acteerwerk van Brolin is verder erg overtuigend en ook James Cromwell doet het alleraardigst, maar er valt veel meer te vertellen over dit controversiële figuur dan dat Stone nu doet, ook als dat meer dan 200 minuten film oplevert.
Vorige12345Volgende